smartphone data

Gebruik van applicaties kost veel data

12/01/2021blog Standard

De smartphone staat steeds meer in het middelpunt van iemand zijn leven. De e-mail, sociale media & familie kunnen allemaal met een druk op de knop worden verkozen. Er zijn veel mensen die echt niet zonder hun telefoon zouden kunnen, zelfs als ze het zouden willen. Ze zijn eraan verslaafd. Gebruik maken van al deze applicaties, kost data.

smartphone dataAls je thuis bent en gebruik maakt van het draadloze internet op je modem, dan kost je dat niets. Maak je gebruik van het internet in je abonnement, dan is daar een databundel voor nodig. Met de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, hebben de providers besloten om een datalimiet in te stellen. Vergelijkbaar dus met bijvoorbeeld je belbundel. Je koop vooraf de bundel in en kunt gebruik maken van het internet. Meestal koop je op basis van MB of GB in.

Maar er is ook een groep mensen die er geen omkijken naar wil hebben en gewoon een vast bedrag per maand betalen, voor onbeperkt internet. Dat is mogelijk met een Sim only onbeperkt internet abonnnement. Je hoeft niet moeilijk te doen met applicaties om te zien hoeveel je verbruikt hebt. Je sluit een onbeperkte bundel af en zo weet je precies waar je aan toe bent.

Een eigen telefoon kiezen bij je sim only

Sim only abonnement zijn overigens niet iets nieuws. Deze bestaan al jaren. Het zijn in feite abonnement die enkel een sim kaart bevatten. Je zult dus voor een eigen telefoon moeten zorgen. Als je nog een werkend toestel hebt, dan is dat vaak prima te gebruiken. Zorg wel dat je geen simlock op de telefoon hebt zitten. Als je nog geen telefoon in je bezit hebt en je wilt wel van alle functionaliteiten gebruik maken, dan kun je dus zelf een los toestel in de winkel aanschaffen en je kunt natuurlijk ook eens kijken of er tweedehands iets te vinden is, dat kan je immers een hoop geld schelen.